lauantaina, toukokuuta 12, 2012

Wordpressiin maksullinen jäsenalue

Olen tässä muutaman päivän ajan puuhaillut erään Wordpressin päälle rakennettavan sivuston kimpussa. Sivustoon tulee julkinen puoli ja maksaville jäsenille oleva jäsenalue. Sivuston maksupuoli hoidetaan Paypal -palvelun kautta.

Se on kumma, miten erilaisia asioita löytää kun yrittää hakukoneella louhia tietoa asioista. Ensiksi löysin ratkaisuksi vain maksullisia vaihtoehtoja ja hommasin sivustoa varten vakuuttavalta vaikuttavan wp-Member -pluginin. Pluginin sai ja saa yhä 25 %:n alennuksella, jolloin single lisenssin hinnaksi tulee $29,99. Ei paha, sillä ominaisuuksia on todella kattavasti tässä niistä muutama:


  • Yhteensopiva uusimpien WP-versioiden kanssa
  • Täysin automatisoitu jäsensysteemi, mikä on mielestäni hyvä, sillä jäseneksi haluavat asiakkaat eivät varmastikaan halua odotella päivätolkulla päästäkseen lukemaan jäsenalueen asioita. 
  • Hyväksyy Paypalin lisäksi maksutavoiksi Authorize.netin ja Google Checkoutin. Tosin luulen, että suomalaiset lämpenevät eniten näistä juurikin Paypalille. 
  • Tuki useille valuutoille
  • Nopea ja helppo asentaa - ja tätä wp-Member olikin. Asentamisen jälkeen plugini toimi hienosti (mutta älä vielä innostu ongelmia kyllä tulee ;-)  )
  • Jäsentasoja voi luoda rajattomasti ja tilauksia on rajattomasti 
  • Jäsenille tarkoitettuja tilityyppejä voi olla: ilmainen, kokeilu ja maksullinen
  • Sisällön suojaaminen
  • Maksullisen sisällön teaserit
  •  lue lisää ominaisuuksista täältä
Wp-Memberillä tosiaan kaikki sujui kuin tanssi ja olin jo niin pitkällä, että kokeilin ostoprosessia omalla rahalla. Kaikki onnistui, KUNNES tällä testijäselläni jäsenyysaika päättyi. Testijäsen halusi tietenkin uudistaa jäsenyytensä, vaan sepä ei sitten onnistunutkaan. Jäsenyyden uudistaminen päätyi tilanteeseen, jossa asiakas olisi klikannut itsensä Paypalin sivuille maksamaan, vaan missä nappi, josta siirtyiä maksamaan! Asiakas saa vain ilmoituksen: Invalid Data Passed errors. Googlatessani huomasin, että ongelma on wp-Memberin bugi jasitä ei ole korjattu. Lisäksi wp-Memberin support on melko vaikeaselkoinen: ensin pitää tukipyynnöstä maksaa ja jos tiimi huomaa, että vika on bugi, niin sitten asiakas saa tukipyynnöstä koituneet kustannuksensa takaisin. Pluginin lähdekoodi on kryptattua, joten koodia osaava asiakas ei voi tehdä itse asian korjaamiseksi mitään. Joku oli kuitenkin oli keksinyt keinon ja kirjoittanut aiheesta postauksen viime vuoden elokuussa. Hänen mukaansa ongelman voi korjata käpystelemällä tietokantaa, mutta se lienee melko vaarallista hommaa, jos palvelussa on jo asiakkaita - vahingossa voi tulla tehtyä pahoja mokia tietokantaan ja aiheuttaa mielipahaa maksaville asiakkaille. Hetken aikaa pohdimme tuota tietokannan käpystelyvaihtoehtoa, mutta päädyimme äänestämään jaloillamme ja etsimään toisen maksullista jäsenyyttä tukevan pluginin...

Seuraavaa pluginia peliin



Nyt kokeilussa on sekä ilmaiseksi saatavana oleva että halutessaan maksulliseksi laajennettavissa oleva ja erittäin lupaavalta vaikuttava s2member -plugin. Tämä plugini on lähes yhtä helppo käyttöinen kuin edellinenkin ja ilmaisversiossa on melkein samat ominaisuudet kuin wp-Memberissäkin. Pluginin mukana tulee paljon video-oppaita, joten support-puolikin vaikuttaa lupaavammalta. Olen tässä kokeillut jo jäsenyyden ostamista Paypal-sandboxissa ja homma tuntuu toimivan hienosti. Testailuni on nyt kuitenkin hiukan keskeytynyt, koska Wordpress-sivustoon halutaan yksi must-ominaisuus, jonka tekemiseen siirryimme tässä välillä. Palaan tähän s2memberiin ja jäsenyyden uudistamiseen myöhemmin, kun tiedän että toimiiko se. 

Jatkuu...

Ei kommentteja: