maanantaina, toukokuuta 21, 2012

Onnea 7-vuotiaalle Youtubelle

Tänään tulee kuluneeksi seitsemän vuotta siitä, kun Youtube aloitti palvelunsa. Googleplussa.fi kertoi, että tällä hetkellä Youtubeen ladataan yli neljä miljardia videota päivässä, mikä tarkoittaa että joka minuutti videoita ladataan 72 tunnin edestä. Hurjia lukuja!

Youtube on olemmassaolollaan varmasti myös vauhdittanut useiden ohjelmisto- ja laitteistovalmistajien suunnitelmia. Videoiden kuvaamisen pitää olla helppoa ja klipit tulee saada laittettua nettiin näppärästi.

Youtube on seitsemän vuoden aikana ollut foorumina monelle tapahtumalle. Yksi tärkeimmistä asioista, mitä Youtube mielestäni tuo on, että se tavallaan yhdistää maapallon ihmiset hauskalla ja merkittävällä tavalla.

Youtube mahdollistaa myös monien asioiden oppimisen. Monen harrastuksen, vaikkapa neulomisen, voi aloittaa Youtuben howto-videoita seuraamalla. Meilläkin animaatiosta ja piirtämisestä innostuneet lapset ovat opetelleet käyttämään tietokoneen graafisia ohjelmia, kuten Gimpiä, juurikin Youtuben avulla. Kun joku näyttää lähes kädestä pitäen, miten jokin asia tehdään, ei aina tarvita edes yhteistä kieltä. Video kun on  kirjoitettua tekstiä havainnollisempi tapa oppia. Eikös Paradise Oskarkin kertonut oppineensa kitaransoiton alkeet Youtubesta, koska kitaratunnille oli maalta pitkä matka...? Niin ja taisipa pienten tyttöjen ja teinien suuri idoli Robinkin ponnahtaa suomalaisten tietoisuuteen Youtuben kautta.

Youtube viihdyttää ja opettaa - Youtube addiktoi, joten laitetaanpa synttäribiisiksi soimaan Shakiran Addicted To You (p.s. musiikkivideossa 1:53 kohdalla on hauska moka, huomaatko sinä sen?)





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

HAHA :D siellähän on käsiä!
Mahtava biisi Shakiralta, varmasti tulee kesähitti :)