maanantaina, toukokuuta 14, 2012

Hyvä webhotelli yrittäjälle ja miksei muillekin

Yrittäjyysvuosieni aikana minulle on tullut tutuiksi monet webhotellia tarjoavat yritykset. Oikeastaan mistään käyttämistäni palveluista, mm. Louhi Net, Nebula ja Xonet, ei minulla ole mitään negatiivista sanottavaa. Kaikissa edellä mainituissa homma toimii hienosti ja tukea on saatavilla - hintataso vain hiukan vaihtelee.

Bluehostiin tutustuin oikeastaan "vahingossa" erään kokeiluluontoisen projektini myötä. Ajattelin, että otan tilin heidän hotellinsa käyttöön vuodeksi, mutta kuinkas sitten kävikään. Heidän palvelunsa vain on niin hyvää ja hyvä palvelu koukuttaa, joten vaikka minun piti sanoa palvelu irti, huomasinkin tilaavani sieltä lisää domaineja ja tekeväni sinne lisää uusia sivustoja :-) 

Mikä palvelussa sitten on niin hyvää? Suurin syy on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen cPaneeli, joka mahdollistaa esimerkiksi Wordpressin asentamisen yhdellä klikkauksella. Webhotellia tilatessa pitää varata jokin domaini, ja tästä ensimmäisestä domainista tulee ns. päädomain. Tiliin voi kuitenkin liittää lukemattomia uusia domaineja edullisesti (vajaa $12). CPanelista löytyy myös erittäin monipuoliset työkalut Mysql-kantojen käyttöön. Bluehostilla asiakaspalvelu on myös hyvin moderni ja joustava. Ongelmatilanteissa vastataan nopeasti vaikkapa LiveChatilla tai omasta cPanelista voi katsoa kätevästi, tehdäänkö omalla serverimellä juuri nyt huoltotöitä. Tietenkin, kun ulkomaalaisesta palvelusta on kyse, on asiakaspalvelu englanniksi. Mikäli englannin kieli ei haittaa, on Bluehost yksi todella hyvä vaihtoehto yrityksen webhotellipalveluksi. Nyt niillä näyttää olevan joku kampanjakin, jossa webhosting maksaa vain $4,95/kk.

EDIT:22.11.2013 Nyt on takana taas vähän enemmän Bluehost-kokemuksia. Aiemmin palvelu siis on toiminut loistavasti, mutta nykyään (noin heinäkuusta lähtien) pieniä ja vähän pidempiä palvelukatkoksia on alkanut esiintymään. Tällä hetkellä en siis ihan varauksetta enää hehkuta Bluehostin palvelua, ja mietin itsekin, että pitäisikö ainakin tärkeimmät omat sivustoni siirtää jonnekin muualle...Hyviä webhotelleja saa suositella siis tännekin päin vaikkapa kommenttilootaan :-)

Ei kommentteja: