lauantaina, elokuuta 26, 2006

MacBook kotiutui ja mietteitä iWebistä

No niin tässä on nyt ollut MacBook käytössäni huollon jälkeen reilu parisen viikkoa. Mukavalta näyttää näyttö, kun docin alla ollut kuolleiden pikseleiden viiva on poissa. Olivat myös vaihtaneet koneeseen "alakuoren". Siinä kun oli naarmuja, joista en huoltoon edes maininnut. Jos tarkkoja ollaan naarmut eivät olisi edes kuuluneet takuun piiriin. Ne kun olivat tulleet tuolistani, koneen ollessa pöydän reunalla pikkukakkosen pyöritellessä työtuoliani. Niin ja se huoltoon viemisen pääsyy eli sammuuilu on hävinnyt. Vaihtoivat tähän logiikan, jota emolevyksi myös kutsutaan.

Olen siis melkoisen tyytyväinen takuuhuoltoon, vaikka palvelu liikkeessä ei aina ollut niin ystävällistä. Pääasia, itse huoltotyö, näyttää kuitenkin olevan priimaa.

Aluksi en ollut asiasta tuota mieltä, sillä kotiin tuodessa Macbook oli vähän "pihalla olevan" tuntuinen. Ohjelmat kaatuilivat kuin ikään pc+win-yhdistelmässä ;-) ja muutenkin kone hiiiidasteli. Ongelma selvisi sillä että sammutin koneen ja annoin sen olla virrat pois päältä muutaman tunnin ajan. Minä kun en yleensä tätä kannettavaani sammuttele vaan käytän ahkerasti nukutustoimintoa.

Sitten vielä muutama kommentti iWebistä, jota olen kesästä asti ihmetellyt. Siirsin erään toisen blogini päivitystyöt iWebiin. Jonkin aikaa käytettyäni petyin siihen ja sen kömpelyyteen. Okei, se on ehkä suunniteltu toimimaan maksullisen .Mac-tunnuksen tai iComments-palvelun kanssa kuin unelma ja minullahan ei pihinä näitä tunnuksia ole. .Mac-käyttäjät saavat automaagisesti toimivan kommentoinnin. iComments-palvelun omaavat voivat kirjoittaa jonkin tietyn tekstinpätkän blogipostauksensa loppuun, joka sitten julkaisuvaiheessa korvautuu kommentoinnilla. Me nuukat saamme tyytyä epämiellyttävään (lue myös epäkiitolliseen) näpräilyyn lisäämäällä iWebillä julkaistuun blogikoodiin itse kirjoitetun kommentoitiscriptin tai lisäämällä ilmaisen kommentointipalvelun HaloScanin generoimat tagit koodiin. Homma on kuitenkin niin tuskastuttavan työlästä, että siinä menee bloggaamisen into - varsinkin kun säpräilyt menetetään aina blogin päivitystöiden yhteydessä (no joo tietysti minulla oli blogista useat eri versiot ja pistin kommentointikoodit vain aina uusimpaan postaukseen, jonka lykkäsin ftp:llä kotisivutilalleni, mutta se työmäärä alkoi tympimään)! Mikäli iWebissä olisi ominaisuus, jossa voisi siirtyä jo projektivaiheessa html-koodinäkymään niin silloin iWeb olisi ihan varteenotettava bloggaustyökalu. Tavanomaisia nettisivuja iWebillä tietenkin saa tehtyä ihan hyvin, mutta laiskan ja saidan ihmisen kannattaa blogata muilla välineillä ;-)

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Väliraporttia huollosta

Eilen soittelin huoltofirmaan tiedustellakseni, missä vaiheessa MacBookin huolto oikein on. Toivoin sieltä vastausta, että saisin sen jo viikonlopuksi kotiin. Vastaus ei ollut sellainen. Olivat eilen saaneet vasta varaosana uuden näytön koneeseeni, mutta emolevyt (ilmeisestikin) olivat loppuneet Applen varastosta, joten saanevat emolevyn liikkeeseensä vasta ensi viikolla. Kyllä tämä huolto nyt alkaa sitten venymään! Taitaa siis olla tyyppivika tämä MacBookkien sammuileminen ;-)

Aika mukavia nuo tuolla huoltofirmasas kuitenkin olivat, kun ottivat sen minun koneen mukana olleen "saattolapun" tosissaan ja tarkistivat, että onko docin alla oleva pystyviiva kuolleiden pikseleiden viiva. En ollut itse nimittäin asiasta aivan varma, mutta kun Hopeisessa omenassa sellaisesta puhuvat takuuhuollon piiriin menevänä vikana, niin ajattelin josko se minunkin viiruni olisi jotain sen tapaista - ja oli se.

Aikaa siis palaa ja siihen on asennoituminen, mutta toivottavasti kone tulisi sitten toimivana takaisin, eikä siihen tulisi enää mitään muita vikoja.

Ai niin vielä yksi ajatus, mikä erottaa Applet PC:stä. Applet säilyttävät melko hyvin jälleenmyyntiarvonsa. Olenkin vähän pohtinut, josko pyrkisin vaihtoautojen tapaan keinottelemaan itselleni aina uudenkarhean Applen vajaan vuoden välein. Se tapahtuisi siten, että laittaisin tämän nykyisen huollossa kuntoon laitetun MacBookkini myyntiin kuukautta paria ennenkuin siitä loppuu takuu ja sitten laittaisin vain jonkin saturaisen välirahaa ostaessani uutta Maccia...Vaan tuopa jää nähtäväksi. Ainahan kaikkea voi suunnitella...

maanantaina, elokuuta 07, 2006

Tarinaa MacBookistani

Kesä on hurahtanut töiden ja lomailun merkeissä sillä vauhdilla, että enpä ole tätä(kään) blogiani paljon ehtinyt päivitellä :-(.

Edellisissä postauksissani mietin MacBookin tilaamista ja sen sitten tosiaan tilasinkin. Toimitusaika oli yllättävän lyhyt, sillä kone tuotiin kotiin noin viikon päästä tilauksesta (joskus Ellos-pakettiakin joutuu odottamaan kauemmin ;-) ). Kone tuntui heti ensisilmäykseltä mukavalta, paitsi se, että siinä omien asetusten vaiheessa koneen mukana tullut kamera pyysi näppäämään itsestäni kuvan, enkä ollut älynnyt kammata tukkaani ;-)

Elo uuden koneen kanssa on ollut auvoista, kunnes siihen alkoi pikkuhiljaa yhä enenevässä määrin tulla esiin töitä radikaalisti haittaava vika. Kone nimittäin sammuu itsestään, vaikka akkua olisikin jäljellä tai vaikka se olisi latauksessa ja piuha luonnolisesti seinässä kiinni. Sitten kun kone saa sen mielialan, että alkaa sammuilemaan, niin sitä ei saa käyntiin kovin helposti. Tänään veinkin sitten tietokoneen takuuhuoltoon. Toivottavasti sieltä saisi apuja ja koneesta tulisi entistä ehompi. Hopeisessa omenassa oli viestiketju, jossa keskusteltiin MacBookien vioista ja huolloista. Tämä taitaa olla yksi yleisin takuuhuoltoon menon syistä. Joku sanoi, että vika olisi emolevyssä - itse taas mietin, josko kiintolevyn jokin sektori olisi rikki.

Nyt vaan tympii palata tähän PC-maailmaan takaisin ja toivonkin, että kone tulisi pikaisesti huollosta takaisin. Vaikka pääasiahan on, että ongelma poistuu ja työt jatkossa MacBookin kanssa sujuisivat ongelmitta.

torstaina, toukokuuta 25, 2006

iCards

iCards

Käydessäni tutustumassa mac-käyttäjille suunnattuun .mac-palveluun Applen sivuilla (ja kuolaamassa sitä kohta kotiin saapuvaa Macbookia ;-) ), löysin sivuilta myös kivan korttipalvelun nimeltään iCards, jota voivat käyttää myös ne, joilla .mac-tunnusta ei ole.

Palvelu on siis yksi lukuisten ilmaisten e-korttipalveluiden joukossa, mutta mukavaksi sen tekee se, että kortin saanut saa kortin todella itselleen. Kortista rakennetaan tervehdystekstien kera jpg-kuva, jonka voi sitten tallentaa itselleen. Ne keillä on .mac-tunnus saavat palvelusta tietenkin enemmän, kun voivat tehdä noita e-kortteja omista kuvistaan, mutta valmiitkin kuvat olivat ihan kivoja.

keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Pähkäily loppui - tietokone tilattu

Jeps. Eilen sitten ostin Apple Storesta itselleni uuden tietokoneen. Päädyin lopulta Macbookiin. Vähältä tosin piti, että en jo muutama päivä sitten tilannut itselleni MacMiniä, mutta vielä muutaman yön ja päivän asiaa mietittyäni vaakakuppi kallistui Macbookiin seuraavalla kokoonpanolla:

Specifications
* 1GB 667 DDR2 - 2x512MB SO-DIMMs
* 60GB Serial ATA drive
* Keyboard & Mac OS

* 13.3-inch TFT display
* SuperDrive (DVD±RW/CD-RW)
* AirPort Extreme
* Bluetooth 2.0
* Power Adapter
* Battery

Syitä valitsin MacMinin sijaan Macbookin ovat: tietokoneen liikuteltavuus (se kesätoimisto houkuttelee vieläkin - aion siirtyä terassille ;-) ), piuhojen vähentyminen (=työpisteen siistiytyminen), tehokkaampi prosessori ja helppo muistin ja kovalevyn uusiminen.

Apple Storesta tilaaminen oli kyllä vähän pelottavan helppoa. Ensin vaan valitsee kaikki ostokset koriin ja hankkii itselleen Apple ID:n (tai jos jo käyttää Itunesia niin sitten pistää ne Itunes-tunnukset). Jossain vaiheessa ohjelma kysyy luottokortin numeron ja tarkistaa sen. Sitten vaan odotellaan 90 minuuttia, jona aikana voi tarvittaessa heitellä ostoskoriin lisää roinaa tai sitten perua koko kaupat.

Apple Storen tietojen mukaan tietokone saapuu käsiini 8.6.2006 - JIPPII!!!. Minusta se on melko nopeaa toimintaa. Vaikka tietysti odottavan aika on pitkä...

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Kumman kaa?

Harmittavan vähän on tullut päivitettyä tätä blogia. Vaan oikeastaan syy on siinä, että en ole touhunnut koneen kanssa mitään sen ihmeellisempää lähiaikoina. Tylsää raportoida vain, että tänäänkin käytin Thunderbirdiä, Firefoxia ja Wordia...

Sen verran voisin jälkiraportoida, että syy miksi hylkäsin muuten niin hyvän sähköpostiohjelman eli Eudoran oli se, että ohjelma teki minulle ilkeän tepposen. Kun olin ottanut Eudorasta ne varmuuskopiot ja käynnistin sen seuraavan kerran uudestaan se käynnistyi jotenkin aivan blankona. Eli ohjelma oli hävittänyt kaikki sähköpostitilit, sähköpostit ja värkkäämäni filtteriasetukset. En sitten halunnut alkaa laittamaan niitä uudestaan, kun en keksinyt syytä moiseen tyhjennykseen.

Thunderbirdistä kyllä pidän myös, mutta jostain syystä se on äääälyttömän hidas tässä minun vanhassa koneessani. Josta pääsenkin sujuvasti kytevään tietokonekuumeeseeni...

Olen tässä monta kuukautta pyöritellyt ajatusta uuden koneen hankkimisesta. Välillä olen sitä mieltä, että haluan pc-koneen, joka olisi edullisempi hankkia (vai olisiko jos hankkis oikein kunnon "tykin") ja välillä taas olen valmis hankkimaan mac minin. Tällä hetkellä kuolaan Applen hiljattain julkaisemaa MacBookia, joka seuraavin speksein maksaisi 1.478,98 euroa.
Specifications
Image
  • 1GB 667 DDR2 - 2x512MB SO-DIMMs
  • 80GB Serial ATA drive
  • Keyboard & Mac OS
  • 13.3-inch TFT display
  • SuperDrive (DVD±RW/CD-RW)
  • AirPort Extreme
  • Bluetooth 2.0
  • Power Adapter
  • Battery
Se mitä aina mietin maciin siirtymisessä ovat taloudenhallintaohjelmat. Niitä on vähän heikosti macciin saatavilla, mutta toisaalta macciin kuulemma saa todella hyvän ohjelman, jolla käyttelee kaikkia Windows-ohjelmia todella pätevästi. Ehkä minä tuon kannettavan kuitenkin hankin, sillä kesäisin olisi kiva pistää ulkotoimiston pystyyn ja naputella työjuttuja lämpimän kesätuulen helliessä ahkeroijaa ;-)

sunnuntai, huhtikuuta 09, 2006

Sähköpostitulvaa

Tänään aloitin tietokoneeni kevätsiivouksen. Tietokoneen siivoaminen kun on paljon hauskempaa ja helpompaa puuhaa kuin siivoaminen yleensä.

Ensimmäisinä putsausoperaation kohteina olivat sähköpostit, joita onkin kertynyt kovalevylle viime vuoden elokuusta lähtien ihan kiva kasa. Varmaan olisi viisasta aina silloin tällöin tehdä tärkeistä sähköposteista varmuuskopsujakin. Thunderbirdiä käyttäessäni (linuxissa) kopsaaminen oli helppoa - senkuin kopsas koko Thunderbirdin kansion. Nyt minulla on kuitenkin käytössäni tässä winhotuksessa Eudora, jolla saan yksilöidymmät ääniviestit eri filtterillä saapuneista sposteista.

Eudoran ilmaisversiossa itsessään ei ole mitään varsinaista backup-systeemiä, mutta siihen on saatavana moninaisia varmuuskopiontiohjelmia. Tarkemmin kun tutkii asiaa, niin sellaisia ohjelmia ei kannata ostaa.

Sähköpostien varmuuskopsaaminen on näin simppeliä:

Sähköpostit on tallennettu yleensä C:\Documents and Settings\Järjestelmänvalvoja\Application Data\Qualcomm\Eudora -hakemistossa . Jokaisen sähköpostikansioon liittyy kaksi tiedostoa*.mbx ja *.toc , jotka tulee varmuuskopioida. Lisäksi kopsasin myös C:\Documents and Settings\Järjestelmänvalvoja\Application Data\Qualcomm\Eudora\attach - kansion, jossa Eudora säilyttää sähköpostien liitetiedostot.

tiistaina, helmikuuta 21, 2006

Osiointisoppaa

Vanha Windows 98:lle tarkoitettu videokorttini aiheutti minulle muutaman työtunnin. Minä kun sain päähäni, että olisi älyttömän mukavaa vihdoinkin ruveta laittamaan noi vanhat VHS-formaatissa olevat kotivideot DVD-levyille. Jepjep, helppo homma, jos koneessa sattuisi olemaan Win98, mutta kun koneessa sattui olemaan Windows 2000 ja Ubuntu Linux niin homma mutkistui jonkin verran.

Muutama tunti meni siihen, kun yritin etsiä Windows 2000:lle Miro DC10plussan ajuria, jota ei sitten loppujen lopuksi löytynyt...Tai olisi sen saanut jostain maksua vastaan tilattua, mutta ryhdyin sitten miettimään muita toimenpiteitä.

Katse suuntasi seuraavaksi koneen sisuksiin. Win2000:lle käytössä oli jotain 20 Gigaa ja Linux, jota vähemmän nykyään käytän hallitsi 60 Gigaa, joten mietin, että josko lohkaisisin pikkuruisen palasen Win98:a varten ja wintoosat sitten keskenään käyttäisivät vähän enemmän levytilaa. Seuraavaksi lähdin metsästämään jotain osiointityökalua.

Löytyihän sellainen, mahdollisesti jopa osiointityökalujen kunkku, nimittäin Partition Magic. Mutta eipä tuolla demoversiolla sitten pystynyt muuta kuin leikkimään...joten siihenkin sitten tuhraantui kallista vapaa-aikaa :-( . En nimittäin raaskinut ostaa moista ohjelmaa, kun sille olisi kuitenkin niin minimalistisesti tarvetta. Vaan muistinpa koneessani olevan Linuxin ja Linuxhan on perinteisesti hyvä osiointiasioissa ;-) . Ja oikein muistin Linuxiin oli saatavana monenlaisia osiointityököluja, mutta GParetd miellytti minua eniten. Asensin siis sellaisen Ubuntuuni. Kitkatta asia ei tietenkään onnistuntu, koska osioitavat partitiot olivat lukittuina, kun Linux tarvitsi niitä ajaakseen itseään. Voi rähmä!

Vaan sinnikkäänä sissinä ryhdyin miettimään että mitenkäs jos olisi jokin live-linux ja sillä sitten osioisi? GPartedin tiimi oli näköjään asian jo ajatellut puolestani, koska tarjosivat sivuillaan GParted-liveCD:n. Silläpä sitten onnistuin osioimaan todella kivuttomasti ja dataa menettämättä...tai no Linux kyllä häipyi (tarkoituksella tosin), mutta tarkkaan varjelemani Win2000 kokoonpano ei. JEE.

Koskapa Win2000 ei linuxin poiston jälkeen suostunut käynnistymään asensin seuraavaksi Ubuntu-linuxin takaisin, mutta hiukan kutistetumpaan lohkoon. Sen jälkeen hyökkäsin Win98 asennuslevyn kimppuun ja aikani sen kanssa jumpattuani huomasin homman olevan tuhoon tuomittua. Se ei suostuisi ikinä asentumaan muualle kuin C-asemaan! Homma jäi sitten toistaiseksi suorittamatta...Noh, sainpahan järkevöitettyä silti tuota levytilaan että sellainen hyöty koko sopasta.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Kelikamera

Viime vuonna jo kirjoitin web-kamerakokeiluistani Linuxilla so. Fedora Core 3:ssa. Sen jälkeen samainen kamera on vieraillut Suse 9.1:ssa, mutta kuvanlaatu oli samaa tasoa kuin Fedorassakin. Kuvakaappaukset eivät kelvanneet kelikamerakuviksi, joten tänään kokeilin sitten tehdä kamerasta Windowsin kanssa kelikamerakelpoista.

Kameran mukana tuli joitain softia, mutta niistä yksikään ei ollut sellainen, joka kaappaisi kuvaa tietyin väliajoin ja heittäisi sitten ftp:llä kotisivupalvelimelle kuvat. Niinpä jälleen kerran kysyin armoitetulta Googlelta neuvoa ja sen avulla löysin sekä maksullisia että ilmaisia ohjelmia. Valintakriteerinäni oli tällä kertaa ohjelman maksuttomuus.

Ensimmäinen hyvältä kuulostava ohjelma oli Easy Free Web Cam, joka löytyi Tucowsista. Minulla on aina tapana skannata lataamani ohjelmat ja jutut virusskannerilla ja kun kaikki näytti hyvältä aloin asennuspuuhiin. Vaan kesken asentamisen Avast! heitti summerit päälle ja ilmoitti löytäneensä haittaohjelman nimeltään Mainosohjelma. Siihen tyssäsi se asennus sitten.

Sitten löysin Fwinkin, joka on opensourcea. Tämän asentaminen onnistui ilman hälytysääniä, joten pääsin testauksessani eteenpäin. Nyt minulla on sitten pyörinyt jo reilun tunnin verran web-kamerakuvalähetys syklissä kuva per minuutti. Tekniikka siis toimii, mutta tällä hetkellä mietin, että riittääkö tuon kamerani kapasiteetti kuitenkaan kelikameraksi. Kuvasta kun ei erota lumisadetta, jota kuitenkin hipsuttaa tasaisella tahdilla taivaalta alas... Että olikohan se vika nyt sittenkään Linuxissa... :-)

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Ja eikun backuppaamaan!

Eilen kaupassa käteeni osui Gigabyte Technolygyn polttava DVD-dual asema ja kun hintakaan (49,90 eur) ei ollut päätä huimaava, niin päätin laittaa varmuuskopioasiat kerralla kuntoon. Toki talosta on tähänkin asti löytynyt polttavia asemia, joista toinen jopa polttava DVD, mutta se että ne ovat sijainneet aina toisessa koneessa on aiheuttanut turhaa verkkoliikennettä koneelta toiselle. Tämän vuoksi backuppaaminen on usein jäänyt vain ajatuksen tasolle.

Uuden asemani mukana tuli myös Nero 6 Express, joka oli minulle entuudestaan ihan tuntematon ohjelma. Tietysti noin "teoriatasolla" tiesin ohjelman olemassa olosta ja että sitä kehutaan poltto-ohjelmien kuninkaaksi. Itselläni on ollut tätä ennen Windowsissa käytössä HP Easy Creator (versio miekka ja kilpi) ja sitten lukuisia Linuxin poltto-ohjelmia (X-CD-Roast, Gnome Toaster etc..) ja Mac Os X :n Toast + cd imagea varten tarkoitettuja ilmaisburnereita. Täytyy kyllä sanoa näin pikaisen silmäilyn jälkeen, että Nero vaikuttaa ainakin yhtä hyvältä kuin Toast - ellei sitten ole jopa parempikin, kun sillä saa tehtyä esim. monesti kaipaamiani Linux isoimageja.

perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Lokerointia purkkaviritelmällä

Blogger tuntuu käyttämistäni bloggauspalveluista parhaimmalta. Minua on kuitenkin jo pitkään harmittanut tässä yksi puute, joka monessa muussa bloggauspalvelussa on automaattisesti, nimittäin kategoriointi. No okei, Blogger kategorioi postaukset kuukauden mukaan, mutta joskus tuo lokerointi ei yksistään riitä. Niinpä päädyin Googlettamisen kautta Freshblogiin ,jossa asiasta oli melko tarkka englannin kielinen selvitys. Sivuilla opastettiin, miten http://del.icio.us/ -palvelua käyttämällä voidaan saada jopa tähän Bloggeriin purkkavirityksellä jonkin sortin kategoriontisysteemi.

Sivujen selkeähköstä ohjeesta huolimatta takkusin asian kanssa hyvän tovin, ennenkuin tajusin homman kulun. Laitan nyt oman versioni tuosta ohjeesta - ihan omankin muistini virkistyksesi.

Ensimmäinen vaihe

Mene linkityspalvelua tarjoavaan http://del.icio.us/ palveluun. Jos et ole jo rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, tee se. Muista myös vahvistaa sähköpostiosoitteesi. Vahvistuspyyntö tulee sähköpostilla.

Toinen vaihe

Kun olet palvelun käyttäjä kirjaudu palveluun sisälle ja klikkaa post-linkkiä.
Kirjoita tekstikenttään blogipostauksesi suoraosoite. Jos esimerkiksi haluan kategoroida "Miks tehdä uutta, kun vanhankin voi uudistaa?" -postaukseni kirjoittaisin tekstikenttään http://sunnix.blogspot.com/2006/01/miks-tehd-uutta-kun-vanhankin-voi.html .Paina sitten Save-nappia.

Saat eteesi kuvan mukaisen lomakkeen (klikkaa kuva isommaksi)

Kirjoita description-kenttään postauksesi otsikko ja tags-kenttään postauksesi kategoriat välilyönnillä eroteltuina. Tallenna lomakkeen tiedot.

Kolmas vaihe

Linkitä "del.icio.us" -palvelun tuottamat kategoriat blogiisi seuraavasti. Kirjaudu Bloggeriin ja valitse Template-välilehti. Rullaa template-koodia <MainOrArchivePage> -tagiin asti. Omassa blogissani olen lisännyt kategoriat linkkien jälkeen. Kuvassa pätkä omasta template-skriptistäni.



Kategoria-linkki rakennetaan seuraavanlaisesti:

<a href="http://del.icio.us/sunnix/mutinaa" rel="tag">mutinaa</a>Korvaa omassa linkissäsi sunnix omalla del.icio.us-tunnuksellasi ja mutinaa-kohdat omalla kategoriallasi, jonka kirjoitit toisessa vaiheessa mainitun lomakkeen tags-kentään. Tallenna uusi templatesi (esikatsele ja testaa ensin ;-) ) ja siinä se!

J.K. En tiedä, miten paljon templatet näissä Bloggerin blogeissa toisistaan poikkeaa, mutta omassa templatessani homma toimi.

tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Miks tehdä uutta, kun vanhankin voi uudistaa?

Näin aloin pohtimaan, ja annoin uudistuksen tuulen puhaltaa. Pk-yrittäjän linuxista tuli LadyNörtin tietokonenurkka! Samalla vaihdoin sivuston teeman naisellisemmaksi ja laajensin aihealueen käsittämään kaikkea sitä, minkä parissa tässä tietokonenurkassani, ja vähän toistenkin nurkissa, pyörin.

Juuri nyt työkoneessani on dualbootissa sekä Ubuntu Hoary että Windows 2000. Nykyisin pyörin enemmän Windowsin puolella, koska minulle tärkeäksi muodostunut Skype ei oikein ottanut toimiakseen Ubuntussa eikä sitä aikaisemmassa Fedora Core 3 asennuksessani. Minulla on tosin vielä prosessi kesken tuon Skypen kanssa, sillä olen monen Linux-käyttäjän "skypetelleen" ihan mallikkaasti käyttiksellään. Tokihan minullakin Skype muuten olisi Linuxissa toiminut, mutta ääni puuttui :-(

Toinen syy Windowsin "suosimiseen" on se, että kunnollista kirjanpito/laskutus-ohjelmaa ei oikein tahdo löytyä Linuxille. Pankin vaihdolla tietysti onnistuisi tuo laskutuspuoli, mutta siltikin kirjanpito jäisi uupumaan.

Näin minusta on siis pikkuhiljaa tulossa käyttöjärjestelmien sekakäyttäjä. Käyttöjärjestelmistä rakkain minulle on kutienkin edelleen Linux. Linuxia parempaa palvelinta saa hakea (jos Unixia ei lasketa mukaan ;-) ) - eikä se ole hullumpi myöskään pöytäkoneena. Tämän sanon ihan käytännön kokemuksella, kuten vanhemmista postauksista voitte päätellä.