tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Miks tehdä uutta, kun vanhankin voi uudistaa?

Näin aloin pohtimaan, ja annoin uudistuksen tuulen puhaltaa. Pk-yrittäjän linuxista tuli LadyNörtin tietokonenurkka! Samalla vaihdoin sivuston teeman naisellisemmaksi ja laajensin aihealueen käsittämään kaikkea sitä, minkä parissa tässä tietokonenurkassani, ja vähän toistenkin nurkissa, pyörin.

Juuri nyt työkoneessani on dualbootissa sekä Ubuntu Hoary että Windows 2000. Nykyisin pyörin enemmän Windowsin puolella, koska minulle tärkeäksi muodostunut Skype ei oikein ottanut toimiakseen Ubuntussa eikä sitä aikaisemmassa Fedora Core 3 asennuksessani. Minulla on tosin vielä prosessi kesken tuon Skypen kanssa, sillä olen monen Linux-käyttäjän "skypetelleen" ihan mallikkaasti käyttiksellään. Tokihan minullakin Skype muuten olisi Linuxissa toiminut, mutta ääni puuttui :-(

Toinen syy Windowsin "suosimiseen" on se, että kunnollista kirjanpito/laskutus-ohjelmaa ei oikein tahdo löytyä Linuxille. Pankin vaihdolla tietysti onnistuisi tuo laskutuspuoli, mutta siltikin kirjanpito jäisi uupumaan.

Näin minusta on siis pikkuhiljaa tulossa käyttöjärjestelmien sekakäyttäjä. Käyttöjärjestelmistä rakkain minulle on kutienkin edelleen Linux. Linuxia parempaa palvelinta saa hakea (jos Unixia ei lasketa mukaan ;-) ) - eikä se ole hullumpi myöskään pöytäkoneena. Tämän sanon ihan käytännön kokemuksella, kuten vanhemmista postauksista voitte päätellä.

Ei kommentteja: