maanantaina, elokuuta 07, 2006

Tarinaa MacBookistani

Kesä on hurahtanut töiden ja lomailun merkeissä sillä vauhdilla, että enpä ole tätä(kään) blogiani paljon ehtinyt päivitellä :-(.

Edellisissä postauksissani mietin MacBookin tilaamista ja sen sitten tosiaan tilasinkin. Toimitusaika oli yllättävän lyhyt, sillä kone tuotiin kotiin noin viikon päästä tilauksesta (joskus Ellos-pakettiakin joutuu odottamaan kauemmin ;-) ). Kone tuntui heti ensisilmäykseltä mukavalta, paitsi se, että siinä omien asetusten vaiheessa koneen mukana tullut kamera pyysi näppäämään itsestäni kuvan, enkä ollut älynnyt kammata tukkaani ;-)

Elo uuden koneen kanssa on ollut auvoista, kunnes siihen alkoi pikkuhiljaa yhä enenevässä määrin tulla esiin töitä radikaalisti haittaava vika. Kone nimittäin sammuu itsestään, vaikka akkua olisikin jäljellä tai vaikka se olisi latauksessa ja piuha luonnolisesti seinässä kiinni. Sitten kun kone saa sen mielialan, että alkaa sammuilemaan, niin sitä ei saa käyntiin kovin helposti. Tänään veinkin sitten tietokoneen takuuhuoltoon. Toivottavasti sieltä saisi apuja ja koneesta tulisi entistä ehompi. Hopeisessa omenassa oli viestiketju, jossa keskusteltiin MacBookien vioista ja huolloista. Tämä taitaa olla yksi yleisin takuuhuoltoon menon syistä. Joku sanoi, että vika olisi emolevyssä - itse taas mietin, josko kiintolevyn jokin sektori olisi rikki.

Nyt vaan tympii palata tähän PC-maailmaan takaisin ja toivonkin, että kone tulisi pikaisesti huollosta takaisin. Vaikka pääasiahan on, että ongelma poistuu ja työt jatkossa MacBookin kanssa sujuisivat ongelmitta.

2 kommenttia:

Tea kirjoitti...

Päädyin samaan ratkaisuun kuin sinä ja tilasin Macbookin. Olin odottanut, että se olisi ollut elämys käytettävyydellään ja tukifoorumeillaan. Ehkä odotin liikoja, mutta ei tämä nyt vaan tunnu yhtään miltään Ubuntuun verrattuna. Olin kuvitellut, että Macin kustomoitavuus ja visuaalisuus olisi ollut jotenkin tosi upeaa, mutta ei, tämä tuntuukin tosi jäykältä ja ikävältä. Automaattisen pakettienhallintajärjestelmän (apt-get) puuttuminen on ehkä ylitsepääsemättömin asia.

Miltä Macin käyttäminen sinusta tuntuu Suseen (sehän sinulla siis oli käytössä PC:ssa?) verrattuna? Suse ei ole niin kiva tai käytettävä kuin Ubuntu, mutta minusta sekin oli monta kertaa kivempi kuin tämä OSX, johon nyt olen sekaantunut.

Susanna kirjoitti...

Itse asiassa minä käytin pisimpään pöytäkoneessani Fedora Core 3:sta, mutta toki Suse 9.0-9.1 pyörivät koneessani jonkin aikaa myös.

Ikävää, jos olet pettynyt Mac Os X:ään. Itselläni ei ole ihan saman suuntaisia ajatuksia, vaan pidän kyllä macciympäirstöstä ihan kympillä. Myönnetään, että se ei ole ihan sellainen käyttöjärjestelmä, jossa saisi "räplätä", muunnella ja muokata, mutta itse en sellaista tällä hetkellä haekaan.

Visuaalisuus on minusta macissa upeaa. Myönnän, että minulla ei ole mitään hyvää kosketuspintaa niihin ihan uusimpiin Ubuntuihin ja muihin Linuxeihin ja kaikki koneet, joissa linuxeja olen ylipäätään pyörittänyt ovat olleet enemmän tai vähemmän vanhoja koneita, joten ovat tahmailleet aina kaikesta vähänkin hienommasta visuaalisuudesta. En ehkä ole paras näitä kahta sillä tavalla edes vertailemaan.

Mitenköhän MacBook toimertuisi sitten linuxin kanssa. Jo noihin power pc-appleihin ovat porukat asennelleet esim yellow dogsia ja debiania. Nyt kun Macbook on intelli, niin blondimaisen ajattelutavan mukaan siihen voisi istua nykyään mikä tahansa linux? Ovathan jotkut onnistuneet asentamaan appleen jopa XP:nkin, ja linux on sentään paljon lähempänä macciä ;-)