keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Kelikamera

Viime vuonna jo kirjoitin web-kamerakokeiluistani Linuxilla so. Fedora Core 3:ssa. Sen jälkeen samainen kamera on vieraillut Suse 9.1:ssa, mutta kuvanlaatu oli samaa tasoa kuin Fedorassakin. Kuvakaappaukset eivät kelvanneet kelikamerakuviksi, joten tänään kokeilin sitten tehdä kamerasta Windowsin kanssa kelikamerakelpoista.

Kameran mukana tuli joitain softia, mutta niistä yksikään ei ollut sellainen, joka kaappaisi kuvaa tietyin väliajoin ja heittäisi sitten ftp:llä kotisivupalvelimelle kuvat. Niinpä jälleen kerran kysyin armoitetulta Googlelta neuvoa ja sen avulla löysin sekä maksullisia että ilmaisia ohjelmia. Valintakriteerinäni oli tällä kertaa ohjelman maksuttomuus.

Ensimmäinen hyvältä kuulostava ohjelma oli Easy Free Web Cam, joka löytyi Tucowsista. Minulla on aina tapana skannata lataamani ohjelmat ja jutut virusskannerilla ja kun kaikki näytti hyvältä aloin asennuspuuhiin. Vaan kesken asentamisen Avast! heitti summerit päälle ja ilmoitti löytäneensä haittaohjelman nimeltään Mainosohjelma. Siihen tyssäsi se asennus sitten.

Sitten löysin Fwinkin, joka on opensourcea. Tämän asentaminen onnistui ilman hälytysääniä, joten pääsin testauksessani eteenpäin. Nyt minulla on sitten pyörinyt jo reilun tunnin verran web-kamerakuvalähetys syklissä kuva per minuutti. Tekniikka siis toimii, mutta tällä hetkellä mietin, että riittääkö tuon kamerani kapasiteetti kuitenkaan kelikameraksi. Kuvasta kun ei erota lumisadetta, jota kuitenkin hipsuttaa tasaisella tahdilla taivaalta alas... Että olikohan se vika nyt sittenkään Linuxissa... :-)

Ei kommentteja: