maanantaina, helmikuuta 28, 2005

Web-kamera osa 2

Nyt kun olen viikon verran tutkaillut web-kameran käyttäytymistä kelikamerana, olen tullut siihen tulokseen, että Linuxin kanssa homma ei sittenkään oikein toimi. Spa5xx-ajuri ei pysty niin tarkkaan hienosäätöön, jotta kamera kykenisi ottamaan tarpeeksi hyvää kuvaa valotusolosuhteiden vaikeutuessa. Keväinen kirkas auringonpaiste lumelta heijastuneena on vähän liian suuri haaste tälle yleismiesjantusen tyyliselle ajurille.

Viikon aikana tein myös sellaisen huomion, että spa5xx-ajuri pystyy korkeimmillaan 352x288 resoluutioon. En siis enää yhtään ihmettele koneeni takkuamista, jos pistän Vgrabbj-ohjelman kaappaamaan 640x480 resoluution kuvaa!

Olen silti ihan tyytyväinen kamerahankintaani, sillä kaikki kamerat eivät näinkään hyvin tee yhteistyötä Linuxin kanssa. Jos tarvitsisin web-kameraani videoneuvotteiluihin yms. niin Labtec Webcam Pro olisi mitä mainion ratkaisu Linuxin kanssa, varsinkin jos ei halua pulittaa huvista hirveän paljon.

Summa summarum: Labtec Webcam Pro toimii erittäin hyvin Linuxin kanssa Spa5xx-ajurilla, jos päätarve on 352x288 resoluution sisäkuvat, eikä kamerasta haluta maksaa 50 euroa enempää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi, sattumalta törmäsin.

Eero / jlug.fi

Susanna kirjoitti...

Kiitos ja tervetuloa uudestaan.