keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2012

Ubuntu One Mac Os X Lionille

Ubuntu One on jäänyt jotenkin itseltäni pimentoon. Tänään rekisteröin itselleni 5 gigan siivaleen Ubuntu Oneen ja harmikseni huomasin, että Ubuntu One tarjoaa synkronointityökalun vain Windows -koneille ja mobiililaitteille. Ainakin sellaisen käsityksen palvelun etusivulta sai. Googlen kautta pääsin kuitenkin sivulle, jolta ladata sovelluksen myös Mac Os X Lionille. Mitään suuria hehkutuksia ei ohjelmasta ollut, päin vastoin luvattiin vain rajoitettuja toiminnallisuuksia, mutta ainakin kun asensin clientin omalle koneelleni, huomasin sen tekevän mitä pitääkin.

Kun pistää täpäkkää pöytään saa enemmän Ubuntu One on enemmän. Ubuntu One tarjoaa kolmea erilaista palveluvaihtoehtoa. Ilmainen vaihtoehto sisältää 5 gigan siivaleen pilvestä, Music Streaming -palvelussa tilaa 20 gigalle ja musiikkia voi kuunnella offlinenä ja kolmas on pelkkä 20 gigan storage. Mahtavaa, että pilvipalvelut kehittyvät ja käyttäjillä on mahdollisuus valita mieleisensä.

2 kommenttia:

Isimatti kirjoitti...

Heippa!

Olen pitkään käyttänyt Ubuntua ja Linux minttiä ja tullut vanhan koneeni kanssa siihen tilanteeseen, että pitää hankkia uusi kone. Nyt olen miettinyt Omppua ja sitten aprikoin kuinka saan pienen yritykseni laskutuksen hoidettua sen kanssa.
Minulla on ollut Ubuntussa käytössä Dirika laskutusohjelma joka on asennettuna Win Xp osioon ja käytän Winen kautta sieltä.

Olen kuitenkin ajatellut, että jos hankkisi sen ensimmäisen macbook koneen ja jos sen kanssa pärjäisi. Onkohan tuohon Mac puoleen saatavana jotain emua tai vastaavaa jolla saisi Dirikan toimimaan vai lieneekö se aika siirtyä tuohon esittelemääsi VLL laskutusohjelmaan.

Tuli muutama mietintä mieleen. Onko kyseinen ohjelmisto kuinka vaikeaa ottaa käyttöön? En ole sen syvällisemmin Ubuntun sisuskaluihin perehtynyt, eli en ymmärrä ohjelmoinnista mitään. Mahtaneeko sitä päästä tuon kanssa sinuiksi?

Onko macbook yrityskäyttöön toimiva laite?

Tällaisia aprioin asian tiimoilta.

terveisin, Matti

Susanna kirjoitti...

Hei,

kyllä oman kokemukseni perusteella Omppukoneet ovat erittäin hyviä tietokoneita yrityskäyttöön. CodeWeaversilta on saatavana melko edulliseen hintaan Crossover-niminen emulaattori, jolla Windows ohjelmia voi käyttää. Tuota emulaattoria voi kokeillakin ennen ostopäätöstä. Itselläni ei ole Crossoverista kovinkaan syvällistä kokemusta...

Beta-versiona on saatavana/ostettavissa emulaattori nimeltään WineBottler. Tälläkin pitäisi Windows ohjelmia pystyä ajamaan. Tästä ohjelmasta minulla ei ole lainkaan kokemusta ja beta-versiot voivat olla aina hiukan bugisiakin.

Jos emulaattorit eivät jostain syystä pyörittäisi käyttämääsi Dirikaa, niin aina on sitten vaihtoehtona VLLasku, joka on web-pohjaisena sovelluksena käyttöjärjestelmäriippumaton. Minä käytän VLLaskua MacBook Airissani MAMP:in päällä. MAMP (=Mac, Apache, MySQL, PHP) on ohjelma, joka vain asennetaan kuten muutkin ohjelmat ja sitten sinne MAMPin htdocs-kansioon heitetään tuo VLLasku ja asennetaan muutoin asennusohjeiden mukaisesti.

Ja vielä sokerina pohjalla. Mac Os X:lle on saatavana natiivisti pyörivä, ilmainen ja suomen kielinen laskutusohjelma nimeltään Arkhimedes. Perusosiot ohjelmasta ovat siis ilmaisia, mutta jos Arkhimedestä on mahdollista myös laajentaa maksullisilla lisäpalikoilla yrittäjän ja yrityksen tarpeiden mukaisesti. Syy, miksi itse en ole Arkhimedestä ottanut enemmän omakseni on, että tykkään web-pohjaisista ratkaisuista, koska aina välillä en pysty kieltäytymään Linuxin houkutuksilta :-)

Minulla on nyt se tilanne, että saapa nähdä, jääkö tuo MacBook Air tuonne pöytälaatikon pohjalle lojumaan. Tämä Ubuntu 12.04 LTS järeällä pöytäkoneraudalla näyttää vievän mennessään...

Tässä nyt tosiaan joitain vaihtoehtoja. Toivottavasti löydät omaa tarvettasi vastaavan koneen ja ohjelmistot. Heitä kysymyksiä, jos jotain tulee mieleen. Jossain vaiheessa olen ajatellut tehdä pienen ohjevideon tai postauksen VLLaskun asentamisesta ja käyttöön otosta.