maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Käyttöjärjestelmä on (lähes) uskon asia

Pakko se on nyt taas uskoa, että käyttöjärjestän fanaattinen kannattaminen on melkein kuin uskonto. Kun tutustuin Linuxiin, hurahdin siihen niin täysin, että pian löysin itseni linuxin sosiaalisista piireistä kyselemästä ja keskustelemasta rakkaasta aiheesta. Samalla opin tietenkin käyttöjärjestelmän käyttöä ja tein nykymittakaavallani mitattuna uskomattomia vääntelyjä ja kääntelyjä käyttiksen kanssa.

Vaan kuinkas sitten kävikään? Mies osti Applen iBookin ja sitä kovasti kehuttuaan monta vuotta sai minut Mac Os X:n Tiikeri -käyttöjärjestelmällään vakuuttuneeksi siitä, että minäkin tarvitsen oman ompun. Kesästä 2006 asti olen nyt käyttänyt tätä MacBookiani ja kuten aiemmista (melko vähäisistä tosin) kirjoituksistani saattaa päätellä, olen ollut tähän sekä tyytyväinen että tyytymätön.

Vuoden vaihtuessa on vanha suola Linuxiin päin alkanut taas janottaa ja haluaisin kovasti palata vanhaan hyvään aikaan. Aika uusille tietoteknillisille kujeille on muutenkin kypsä, sillä tämä läppärini alkaa olla jo aika tavalla päivityksen tarpeessa. Paljon kirjoittavana koneen näppikset alkavat olla kuluneet ja DVD-asema reistailee. Koneessa yskien kehrännyt ja uudelleen asennettu Tiikeri-käyttiskin tarvitsisi päivitystä, mutta en sitä viitsi tähän koneeseen enää tehdä.

Tästä lähtee uusi matka Linuxin maailmaan ja tällä matkalla yritän perehtyä paremmin Linuxin käyttöön myös pk-yrittäjän näkökulmasta!

Ei kommentteja: