sunnuntaina, lokakuuta 16, 2011

iCloud ja Android

Aah muutama päivä sitten pitkä odotukseni (ja kenties monen muunkin odotus :-) ) palkittiin ja iCloud avattiin kaikille. Pieni asennusrumba Lioniin ja pilviaika oli käsillä. Blob ja sitten minä heräsin sieltä pilvenreunalta. Tuo minun Samsung Galaxy S, kun ei edelleenkään ollut iPhone eikä Samsung-parallani ole mitään taivasosuuksia iCloudissa...

iCloudista ei siis oikeastaan ole mitään näkyvää hyötyä, jos käytössä on vain yksi Apple-tietokone, pitäisi olla joko joku Apple-mobiililaite esim. iPhone, iPad tai sitten Windows-tietokone. No minulla on Apple, Linux ja mobiililaitteena Android. Miten sitten saisi edes vähän aavistusta tuosta pilvenhattarasta, jota Apple tarjoaa?

iCloud on tässä omassa tapauksessani unohdettava toistaiseksi...pitää ryhtyä kasamaan omaa pilvirykelmää tyyliin hattara sieltä, toinen täältä ;-)

Google on siis tällaisen tietotekniikkalaitteita sekakäyttävän LadyNörtin kaveri. Yhteystiedot, kalenterit ja sähköpostit ovat kätevästi käytettävissä sekä Macissä, Androidissa ja Linuxissa. Kun hakee iCaliin Google-kalenterin tiedot ja kas vain ne ovat yhtä aikaa sekä iCalissa että Andoidin kalenterissa ( ja Linuxin kalenterisovelluksessa myös, jos senkin on laittanut hakemaan Google-kalenterin).


Yhteystietojen syncronoiminen Applen osoitekirjan ja Googlen välillä tapahtuu seuraavasti:

  • valitse Applen Osoitekirja - Asetukset - Tilit - Omassa Macissa - Syncronoi Googlen kanssa ja syötä Google-tunnuksesi kenttiin.

Jeps, nyt Google-yhteystiedot ovat selattavissa Androidissa Gmail -ohjelmalla. Sähköpostit nyt jo ovatkin synkronoituneet joka vempeleeseen ennen iCloudiakin...

Seuraava hattara....Android-ohjelmat. No ne yleensä varmuuskopioituvat Android-markettiin, josta ne voi uudelleen ladata.

Tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentatiedostot saa kätevästi kulkemaan tietokoneiden ja Android-laitteiden välillä Google Doc-ohjelman avulla. No, okei ei ihan sillä tavalla, kuin iCloudissa että niitä voisi muokata suoralta kädeltä Pagesilla tai muulla tekstieditorilla, mutta ainakin kirjoitustyötä voi jatkaa tietokoneella joko niin, että lataa asiakirjan tietokoneelle ja jatkaa työtä lempitekstinkäsittelyohjelmalla tai sitten käyttää Google Docsia selaimella.  

Musiikin synkronoiminen onkin sitten vähän hankalampaa - etenkin jos sen haluaa tehdä ilmiseksi. Toistaiseksi en tähän ole keksinyt mitään ilmaista tapaa. Itselleni musiikin synkronoinnilla ei ole niin suurta merkitystä, sillä en ole mikään musiikin suurkuluttaja ja olen musiikinkuuntelussa vanhanaikainen. Tykkään kuunnella musiikkia joko autossa tai olkkarin LP-soittimesta. Mutta niille, jotka haluavat synkronoida musiikkia iTunesista vastaus lienee Double Twist maksullisine lisäkilkkeineen. Toinen vaihtoehto lienee kymmenen dollaria kuukaudessa maksava Rhapsody, jolla voi kuunella myös iTunesissa olevia musiikkeja missä vain. Tämä saattaa olla jo vanhaa tietoa, mutta Rhapsody toiminee myös Linuxissa Firefoxin lisäosana, jonkinlaisena flash-kilkkeenä. Mutta kuten sanoin, musiikki ei oikein ole minun alaani. Ja ehkäpä tässä kohtaa toimisi myös Spotify?  Se nyt ainakin toimii myös Linuxissa, mutta siitä iTunes syknronoinnista en ole varma...

Kuvat. Tässä kohtaa voi Linuxin kanssa tulla vaikeuksia. Yksi varteenotettava vaihtoehto on Google. Google+ -sovelluksen avulla Google+ vie automaattisesti Samsungilla ottamani kuvat Google+ -kansioon ja sieltä Picasaan. Minulla on oletuksena asetukset niin, että Google+ ei jaa kuviani automaattisesti julkisesti, vaan voin valita kenelle kuviani jaan ja miten. Mutta jos ei halua Google+ palvelua käytää, on yhtenä Linuxin pelistä pois pudottavana vaihtoehtona on 5 gigaa ilmaiseksi tarjoava  SugarSync. SugarSync lataa automaattisesti musiikit, valokuvat ja dokumentit palveluunsa, joka siirtää ne kaikkiin SugarSync-sovelluksen omaaviin tietokoneisiin/mobiililaitteisiin. 

Kirjat. No tässä on vaihtoehtona Kindle tai Google Books. Mutta en ole ehtinyt perehtymään tähänkään maailmaan vielä niin paljoa :-)

Niin, että ilman hienoa iCloudiakin pärjäilee hyvin, mutta jos kaikki käytössä olevat laitteet ovat Appleja tai Windowseja niin iCloud on kyllä kadehdittavan kätevä palvelu.







Ei kommentteja: