tiistaina, syyskuuta 03, 2013

Mysql ei käynnisty MAMPissa - ongelman ratkaisu

Jos haluaa pyörittää Mac Os X:n päällä Apache+Mysql-ympäristöä, vaikkapa php-pohjaisen VLL-laskutusjärjestelmän käyttämiseen,  on MAMP yksi ja simppeli ratkaisu tähän. MAMPissa on vain yksi kurja ongelma, nimittäin aika ajoin sen mysql-palvelin ei suostu käynnistymään ja sekös aiheuttaa harmaita hiuksia! Tässä kuitenkin konsti, jolla mysql-serverin olen yleensä  saanut yhteistyöhön:

  1.  Varmista, että MAMP-ohjelma ei ole käynnissä.
  2. Avaa Pääte-ohjelma ja kirjoita komentoriville alla olevat rivit:
  3. ps aux | grep mysql (paina enter)
  4. lsof -i (paina enter)
  5. killall -9 mysqld (paina enter)
  6. Käynnistä MAMP ja toivo, että mysql taas toimii...mikäli ei Hiawatha Webser for Unix  saattaisi olla tutustumisen arvoinen systeemi.

******

NOKIA N8 by eightyfour /BlenderSwap
Pakko kaiketi tähän on nyt kommentoida sitten tätä tämän päivän suurta uutistakin, eli sitä, että Nokia luopuu puhelimistaan ja myy puhelinliiketoimintansa, kuten oletettua olikin, Microsoftille. Harmi homma, minä niin tykkään tästä Nokia Lumia 620-puhelimestani, että olisin suonut Nokian jatkavan puhelinvalmistajana. Sitten kun tästä puhelimestani aika jättää, on yksi asia varmaa, Microsoft nimisen firman luuria en ainakaan tule ostamaan... Pitääkin varmaan katsoa se elokuva nimeltään Troijan hevonen ;-)