sunnuntaina, heinäkuuta 21, 2013

Suuri taistelu Wordpressin mediakirjaston kanssa

Olen tässä muutaman päivän ajan ollut pystyttämässä erästä saittia, jonka CMS-moottoriksi valittiin Wordpress 3.5.2.  WP:n kylkeen pistettiin vielä sosiaalisen median plugini Buddypress + eräs plugini jakamaan käyttäjät erilaisiin tasoihin (ilmaisjäsenet ja premium-jäsenet). Toki pakettiin nivottiin myös monia muita hyödyllisiä kilkkeitä, kuten SEO-optimointiin tarvittavia työkaluja ja varmuuskopiointia helpottavat välineet. No, sivuston pystyttäminen olisikin vielä ollut ihan helppoa, vain istumalihaksia vaativaa hommaa ;-) , mutta sitten kun sivusto oli viittä vaille valmis, alkoi tapahtua kummia.

Yht'äkkiä kuvat eivät näy Wordpress Media Libraryssä (Wordpressin Mediakirjasto), vaikka WP lataa kuvat kyllä palvelimelle. Error-viestiäkin lataaminen tuottaa, ja siinä käsketään yrittää lataamista pian uudelleen. Samaista ongelmaa on ihmisillä esiintynyt niin 3.5 -haaran Wordpresseissä kuin 3.4-haarankin kanssa. Oikein mitään vedenpitävää neuvoa kukaan ei ole ongelmaan osannut antaa. Toisille apu on tullut seuraavasta kaavasta, ja tätä itsekin ensimmäisenä yritin:


  1. Ota ensin varmuuskopio WP-installaatiosta (ainakin nyt teemasta, plugineista ja tietokannasta) ja poista kaikki WP:n pluginit käytöstä. Helpoiten sen teet menemällä Wordpressin wp-content kansioon joko ftp:llä tai cPanelin tiedostoselaimellla ja nimeämällä  /wp-content/plugins -kansion vaikkapa plugins.holdiksi. Tällöin WP ei enää löydä yhtäkään pluginia ja näin ollen ne eivät ole aktiivisia :-)
  2. Testaa toimiiko WP Media Library, ja jos se ei vieläkään toimi, niin vaihda teema Wordpressin oletusteemaan (ellet sitten satu sitä jo valmiiksi käyttämään).
  3. Jos Mediakirjasto ei edelleenkään toimi, niin hae WP:n uusin asennuspaketti.  Kirjaudu ulos Wordpressin admin-paneelista. Poista sen jälkeen tuotannossa olevan   WP:n kansiosta wp-includes ja wp-content -kansiot ja korvaa ne äsken hakemasi WP:n vastaavilla. Kirjaudu adminina sisään ja toivo, että homma toimii :-)

No meilläpä ei sitten tämäkään auttanut. Teimme WP-asennuksesta downgradeamisenkin 3.4.2-versioon, mutta edelleen kuvien lataaminen heitti yllä mainittua ERROR-laattaa ja kuvat eivät tulleet näkyviin mediakirjastoon.Uploads-kansioon ne tulivat edelleen hienosti, joten tiedostojen oikeudetkin olivat kunnossa! Aloimme jo epäillä, että palveluntarjoaja on käynyt laittamassa Apachen säätöihin joitain muutoksia, jotka aiheuttavat moisen ongelman, koska localhostissa samainen WP-peilaus toimi kaikilta osin oikein hyvin. Palveluntarjoaja kuitenkin kertoi, että kaikki säädöt ovat kuten ne ovat aiemminkin olleet, joten tämäkään ei ollut syy.

Kun mikään kokeilemamme ei tuntunut tepsivän, tulimme siihen lopputulokseen, että WP:n asennushakemiston on täytynyt vioittua (korruptoitua). Koska olimme ottaneet Wordpress installaatiosta  hyvät varmuuskopiot, päätimme tuhota kokonaan sen hakemiston, johon olimme Wordpressin aiemmin asentaneet ja aloittaa asennus ihan puhtaalta pöydältä. Tämä onneksi toimi! Suuri taistelu Wordpressin kanssa on ohi! PEACE and remember take the backups :-)



Ei kommentteja: