torstaina, heinäkuuta 25, 2013

Patchillä Blenderi ompelemaan kaavoista

Aina ei tarvitse ommella ihan oikeasti, vaan tämänkin asian voi tehdä tietokoneella ;-) Itse asiassa 3D-mallinnettuja vaatteita näkee elokuvissakin jo aika paljon, esimerkiksi Hobbits -elokuvan vaatteita on "ommeltu"  kaavoista vaatteiden 3D-mallintamiseen tarkoitetulla Marvelous Designer 2:lla.

Sain googlaamalla vinkin, että Blenderikin taipuu 3D-ompelemiseen ja kaavojen suunnitteluun, kunhan siihen asentaa tarvittavan patchin:

Blenderin kääntäminen lähdekoodeista oli minulle uusi juttu, joten mielelläni asetin itselleni tämän nörttimäisen haasteen :-)

Ompelemis-patchistä oli liikkeellä paljon erilaisia korjattuja ja muokattuja patchejä, joten muutaman kerran patchin asentaminen kosahti virheilmoituksiin. En osaa koodata, joten itse skriptille en osannut tehdä mitään, mutta salapoliisin työllä sain selville, että blender-cloth-patch-0.1.2-r55488.patch -nimellä kulkeva patchi toimii Blender 2.66-version kanssa.

Virallinen ohje Blenderin kääntämiseen löytyy Blenderin omilta sivuilta. Ja tässä oma epävirallinen versioni ompelu-patchin asentamisesta Ubuntu 13.04:aan käyttäen CMakea:


  1. Hae toimivaksi havaittu patchi blender-cloth-patch-0.1.2-r55488.patch
  2. Hae lähdekoodi Blender 2.66-versiosta
  3. Avaa pääte näppäinyhdistelmällä CTRL+ALT+T ja klikkaa päätteen tunnistenauhaa hiiren oikealla näppäimellä, niin saat valikon, josta voit valita päätteen olevan avoimista ikkunoista aina päällimmäisenä, näin copy-pastettaminen päätteeseen on nopeampaa.



4. Asenna riippuvuudet (ja tässä ei ole sitten kyse kahvista, vaikka voihan siitäkin  tähän hommaan vahvistusta hakea ;-) )


sudo apt-get update; sudo apt-get install subversion build-essential \
 libxi-dev libsndfile1-dev \
 libpng12-dev libjpeg-dev libfftw3-dev \
 libopenexr-dev libopenjpeg-dev \
 libopenal-dev libalut-dev libvorbis-dev \
 libglu1-mesa-dev libsdl1.2-dev libfreetype6-dev \
 libtiff4-dev libavdevice-dev \
 libavformat-dev libavutil-dev libavcodec-dev libjack-dev \
 libswscale-dev libx264-dev libmp3lame-dev python3.3-dev \
 libspnav-dev libtheora-dev libjack-dev libglew1.6-dev


5. Tee kotihakemistoon kansio nimeltään blender-svn


cd ~
mkdir blender-svn


6. Siirrä Blenderin lähdekoodin rojut blender-svn -hakemiston sisälle ja siirrä myös blender-cloth-patch-0.1.2-r55488.patch blender-hakemistoon.
7. Liitä patchi Blenderin lähdekoodiin komennolla


patch -p0 < blender-cloth-patch-0.1.2-r55488.patch



8. Lisää riippuvuuksien asentamisia ja lisää kahvia :-)

cd ~/blender-svn
./blender/build_files/build_environment/install_deps.sh

9.Automaattiset CMake asetukset. Make-komennon jälkeen ruudussa vilisee mahdottomasti tekstiä ja kääntämisessä menee tovi.

cd ~/blender-svn/blender
make
10. Kun kaikki on valmista, eikä sinulle ole tullut yhtään virheilmoitusta missään vaiheessa, niin ruudullasi lukee onnellisesti, että uusi käännetty Blenderisi löytyy /home/käyttäjätunnuksesi/blender-svn/build_linux/bin/blender

Se, miten tätä ompelu-patchiä käytetään onkin sitten toinen juttu ja siihen en ole itsekään vielä perehtynyt...





Ei kommentteja: