keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2012

Mystinen Drive

Tänä aamuna ihmettelin Android-puhelintani, sillä sen valikkoon oli itsestään tupsahtanut ohjelma nimeltään Drive. En kiireessäni ehtinyt katsomaan, että mikä ihme se on. Nyt luin kuitenkin mm. Muropaketista, että Google on julkaissut oman pilvipalvelunsa eli  kilpailijan DropBoxille. Ihan samanlaisesta palvelusta kuin DropBox ei Google Drivessä ole kyse, mutta yhtäläisyyksiä löytyy paljon. Google Drive on varmasti tervetullut palvelu kasvavaan "pilvitaivaaseen" ja yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on, että tietoja pystyy hakemaan googlemaisen kätevästi ja että palvelu tunnistaa myös skannattujen dokumenttien tekstin OCR-tekstintunnistuksella. Google Drive on siis kätevä palvelu esim. niille, jotka harrastavat lehtileikkeleiden keräämistä. Viisi ensimmäistä gigaa ovat käyttäjälle ilmaisia ja tilaa saa tarvittaessa ostaa lisää.

Henkilökohtaisesti en ole vielä Driveä kokeillut enkä ole ihan varma, että miten hyvin palvelu vielä tänään toimiikaan. Täytyy kuitenkin seurata tilanteen kehittymistä. Ilmeisen hankalaa palvelua varmaan on vältellä Android-puhelimessa ja Gmailin käyttäjänä...

Palvelun myötä Googlen tieto ihmisten asioista lisääntyy entisestään ja ainakin joitain pilveen tallennettavia tiedostoja kannattaakin tietoturvan vuoksi uploadata salattuna. Itselläni on käytössä ohjelma nimeltään TxtCrypt, jolla tekstitiedostoja voi kätevästi cryptata ja salasanaa vastaan se on avattavissa takaisin selkokielelle millä tahansa laitteella, jossa on asennettuna TxtCrypt-ohjelma.

EDIT: 27.4.2012 Asensin juuri Google Driven for Mac, kun Googlelta tuli viestiä, että Google Drive on avattu. Näin äkkiseltään homma näyttäisi toimivan tismalleen samalla tavalla, kuin DropBoxissa - eli hyvältä vaikuttaa! Viisi gigaa ilmaista tallennustilaa on kiva juttu!

Ei kommentteja: