maanantaina, toukokuuta 18, 2009

PkLasku on kätevä

Taannoin asensin käyttööni PkLaskun ja olen ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen. Jos vain muistaa tehdä esim. phpmyadminilla PkLaskun tietokannasta varmuuskopion, on siirtyminen järjestelmästä toiseen kätevää eikä kaikkia laskuja tarvitse naputella uudestaan. Paras varmuuskopio tässäkin asiassa taitaa olla se, että tulostaa laskut myös itselleen kansioon paperiversiona ;-) PkLaskua käyttävän yrittäjän ei tarvitse olla sidottuna mihinkään tiettyyn käyttöjärjestelmään vaan se toimii missä tahansa ympäristössä.

Nyt kun olen mitä luultavammin siirtymässä Ubuntun käyttäjäksi Opensusesta, niin jouduin asentamaan pklaskun tähän ympäristöön. Noudattelin melko tarkkaan Asmo Koskisen ohjetta asentamisesta, paitsi että Webminin sijaan olen tottunut käyttämään phpmyadminia.

Asentaessani phpmyadminia päädyin ensin sellaiseen tilanteeseen, että en kyennyt näkemään koko ohjelmaa/var/www -tiedostossani. Mutta tässä vielä pikanopeasti, miten sain phpmyadminin koneellani toimimaan:

  1. Asenna phpmyadmin komennolla:   sudo apt-get install phpmyadmin
  2. Saadaksesi sen toimimaan apache2:ssa avaa /etc/apache2/apache2.conf komennolla sudo gedit /etc/apache2/apache2.conf ja lisää sinne seuraavanlainen rivi:
    Include /etc/phpmyadmin/apache.conf
  3. Käynnistä apache uudestaan komennolla
    Include /etc/phpmyadmin/apache.conf

Ei kommentteja: