perjantaina, marraskuuta 23, 2012

RebelMouse - sosiaalisen mediasi kotisivu

Google plussassa kohistaan nyt kovasti palvelusta nimeltään RebelMouse. RebelMouse on uusi Huffington Postissa työskennelleen Paul Berryn kehittelemä verkkopalvelu, jonka ideana on olla ihmisten sosiaalisen mediaelämän etusivuna.

RebelMouseen rekisteröityneet voivat kätevästi liittää palveluun Facebookin, Twitterin ja Instagramin sekä Pinterestin (ja joitain muitakin). Näiden lisäksi palveluun voi liittää kaikki mahdolliset sivut RSS-syötteen avulla - siis esimerkiksi vaikkapa kaikkien kirjoittamiesi blogien blogipäivitykset samalle sivulle. Tällä tavalla RebelMouse toimii ikäänkuin käyttäjän verkkopeilinä heijastaen kaikkia niitä asioita, jotka käyttäjä haluaa näyttää yhdessä nipussa julkisesti muille. Ulkoasultaan RebelMouse muistuttaa eniten Pinterestiä. Lyhyesti sanottuna RebelMouse on oma kotisivu, jonka tekemiseen ei tarvita oikeastaan erityisiä taitoja, ja joka syntyy siinä sivussa, kun elät omaa sosiaalista nettielämääsi ;-)

Facebookin osalta RebelMouse näyttää vain ne viestit, jotka olet julkisesti Fb:ssä jakanut. RebelMousen Dashboardin kautta voit myös lisätä uusia sivuja omalle sivullesi, ja se on myös paikka, josta voit päivittää Facebookia ja Twitteriä yhtä aikaa - samalla kun lisäät päivityksiä ja asioita omalle RM-profiilisivullesi. Dashboardin Drafts -välilehdellä voit määritellä esim. vanhempien tweettaustesi näkyvyyttä. Omalla profiilisivullasi voit järjestellä asioita raahaamalla niitä eri paikkoihin ja voit myös poistaa tarpeettomat laatikot kokonaan.

Google+ tiliä ei vielä pysty lisäämään RebelMouseen ihan niin helposti kuin esim. Facebookia, mutta annan tässä ohjeen, miten lisäät suhteellisen helposti myös Google+ tilisi julkiset päivitykset automaattisesti päivittyvään RebelMouseen.


  1. Käynnistä Google Chrome selain
  2. Lataa Chrome Web Storesta ohjelma nimeltään Feed+ (samalla oletkin jo joutunut kirjautumaan omaan Google-tiliisi ;-)  )
  3. Avaa Google+ selaimeesi ja napsauta pienen profiilikuvasi vieressä olevaa nuolta (sama paikka,, josta voit myös kirjautua ulos Google+ palvelusta) ja valitse Tili ja sitten välilehti Profiili ja tietosuoja
  4. Sivulla on jälleen kerran profiilikuvasi ja sen läheisyydessä on oman profiilisi suoraosoite.
  5. Kopioi koko osoite tai vain osoitteessa näkyvä ID-numero. Syötä se Feed+ ohjelmaan ja esikatsele syötettäsi. 
  6. Paina sitten Add ja saat RSS-syötteesi osoitteen. Kopsaa osoite RebelMousen Dashboardin Sites välilehdelle syötteen lisäämiseksi.
  7. Nyt myös Google+ pitäisi näkyä RebelMousessa

Millaisia ajatuksia RebelMouse -palvelu sinussa herättää? Itse olen ainakin näin aluksi ihan innoissani
:-)

Ei kommentteja: