keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Jatkaisko vaiko eikö?

Kuinkahan usein meille blogien pitäjille tulee mieleen, että onko bloggaamisen jatkamisessa mitään järkeä? Tämäkin blogi on ollut tekohengityksellä jo pitkään, eikä tätä varmaan kukaan edes enää seuraile.

No, joka tapauksessa päivitin tämän uudelle Blogger-alustalle ja katsotaan mitä tuleman pitää, vai tuleeko mitään. Tämmöiset tietokoneaiheisten blogien ylläpitäminen on siinäkin mielessä vaarallista, että kun kaikki toimii hienosti, niin eipä tule näistä sitten raportoitua. Eli kaikille MacBookin ostoa miettiville, voin sittenkin sanoa, että tämä on hyvä valinta :-) . Toki tässä kannettavani kanssa olen tuskaillut monien lastentautien vuoksi, mutta takuu on ollut hyvä ja palvelu sujuvaa, joten mitäs tässä valittelemaan. Uusin muutos tässä oli, että sain takuussa tähän uuden akun. Nimittäin akun tullessa 8 kuukauden ikään se meni risaksi (onneksi luin Hopeista omenaa ja kuulin, että tämä on ollut yksi näistä MacBookin tyyppivioista ja älysin käyttää takuuta). Olin nimittäin käyttänyt akkuani kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, eli ladannut vain kun se tarvitsee latausta ja ottanut verkkopiuhan pois kun lataus on valmis - mutta silti akku hajosi. Nyt olen kuitenkin uuden akun onnellinen omistaja ;-) Ja perheeseemme haaveillaan tällä hetkellä iMacin hankkimista, tosin se ei tulisi omaan käyttööni.

iMacin lisäksi haaveilemme myös kunnon uudesta Windows-masiinasta (Linux jyllää palvelin puolella :-) ), joka voisi toimia meidän mediacenterinä. Kokeilimme nimittäin uutta nettivideovuokraamopalvelua nimeltään SF-Anytime, joka osoittautui todella mukavaksi tuttavuudeksi - eipä enää tarvitse ostaa omaksi ja hyllyn täytteeksi elokuvia kertakatsomista varten. Palvelu tarvitsee toimiakseen Windowsin, mutta koneen ei tarvitse olla yltiöpäisen tehokas. Tämä tuli testattua meidän vanhalla wintoosakoneella, josta ei juurikaan tehoja löydy. Olisi siis huippukiva, jos mediatietokone olisi vähän pienempi ja hiljaisempi kuin tuo nykyinen tornimasiinamme. Lisäksi koneessa voisi olla Vista ja langaton nettiyhteys + langattomat näppikset ja hiiri. Sitten tietysti hyvä näyttö ja kaiuttimet ja ja ... niin ja tietenkin jokin videokortti, että saisin vihdoin ja viimein myös siirrettyä joitain vanhoja VHS-kotivideoita DVD-formaattiin ennenkuin tulee jo joku muu parempi formaatti, johon DVD:ltä pitäisi sitten saada siirrettyä ;-P

Ja lopuksi tähän pistän positiivisen huomionosoitukseni ohjelmalle nimeltään TeamViewer. Se n avulla on helppo etäkäyttää sukulaisten koneita ongelmatilanteessa - vieläpä kätevästi ja ilmaiseksi.