sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Sähköpostitulvaa

Tänään aloitin tietokoneeni kevätsiivouksen. Tietokoneen siivoaminen kun on paljon hauskempaa ja helpompaa puuhaa kuin siivoaminen yleensä.

Ensimmäisinä putsausoperaation kohteina olivat sähköpostit, joita onkin kertynyt kovalevylle viime vuoden elokuusta lähtien ihan kiva kasa. Varmaan olisi viisasta aina silloin tällöin tehdä tärkeistä sähköposteista varmuuskopsujakin. Thunderbirdiä käyttäessäni (linuxissa) kopsaaminen oli helppoa - senkuin kopsas koko Thunderbirdin kansion. Nyt minulla on kuitenkin käytössäni tässä winhotuksessa Eudora, jolla saan yksilöidymmät ääniviestit eri filtterillä saapuneista sposteista.

Eudoran ilmaisversiossa itsessään ei ole mitään varsinaista backup-systeemiä, mutta siihen on saatavana moninaisia varmuuskopiontiohjelmia. Tarkemmin kun tutkii asiaa, niin sellaisia ohjelmia ei kannata ostaa.

Sähköpostien varmuuskopsaaminen on näin simppeliä:

Sähköpostit on tallennettu yleensä C:\Documents and Settings\Järjestelmänvalvoja\Application Data\Qualcomm\Eudora -hakemistossa . Jokaisen sähköpostikansioon liittyy kaksi tiedostoa*.mbx ja *.toc , jotka tulee varmuuskopioida. Lisäksi kopsasin myös C:\Documents and Settings\Järjestelmänvalvoja\Application Data\Qualcomm\Eudora\attach - kansion, jossa Eudora säilyttää sähköpostien liitetiedostot.